Demo

 

 

 

corner left-topcorner right-top
 
corner left-bottomcorner right-bottom

Krik Surf

Introduksjon

"The best surfer out there is the one having the most fun"

 
Er det bølger ute, så er vi også ute! Med SURF tenker vi nemlig først og fremst på bølgesurfing. Surf kan for oss også være SUP, Windsurf, Snowboard eller Kiting. Det kreves ikke forkunnskaper i noen av grenene, men pågangsmot og idrettsglede vil du garantert trenge. Området rundt Stavern er kjent for sine gode surfspots, med Saltstein som selve flaggskipet.
 

Som KRIK-linje har vi mer enn nok å finne på når bølgene uteblir. KRIK står for Kristen Idrettskontakt og er en organisasjon av og for ungdom som er opptatt av idrett, friluftsliv og kristen tro. Undervisning og samtaler relatert til kristen tro og ledertrening er derfor en naturlig del av hverdagen på linja. Det eneste kravet vi stiller til deg i den forbindelse er at du er positiv, åpen og nysgjerrig.

Studieturen

Bali

I november forlater vi mørketida i Norge og surfer inn i solnedgangen på en av Bali`s mange surfestrender. Studieturen varer ca. 3 uker, og deler av tiden vil vi bo på Krik`s bibelskole i idylliske Canggu. Fra skolen er det gangavstand til sandstrand med beachbreak og flere reefbreaks i nærheten. Vi kommer til å legge opp til surfeturer basert på ulike nivåer og vanskelighetsgrader. I tillegg til å vise oss gode surfespots, vil de ansatte på bibelskolen bidra med et flott opplegg slik at vi kan utvikle oss som mennesker, troende og gruppe.
 
 
Bali og resten av Indonesia kan også by på uendelig mye mer enn bølgesurfing, for eksempel noen av verdens flotteste korallrev. Derfor legger vi også opp til dykking/fridykking/snorkling som en del av opplegget på en eller flere av våre utflukter. Kulturbyen Ubud og den eksotiske øya Nusa Lembongan er blant mange mulige destinasjoner. I tillegg til heftige opplevelser til vanns og til lands er det minst like viktig at studieturen gir oss flotte menneskemøter, innsikt i en annerledes kultur og et større perspektiv.

Fagplan

 
Krik surf startet opp høsten 2015 og selv om linja er i full drift er fortsatt noe av det faglige innholdet på prøvestadiet. Det som er sikkert er at vi allerede nå kan karakterisere linja som en suksess. Vi surfer så mye som mulig, og koser oss med alt som har med å stå på et brett å gjøre. Vi må derfor være fleksible i forhold til vær, vindstyrke og retning osv. Noen ganger kan vi surfe noen få hundre meter fra skolen, andre ganger må vi kjøre lenger og ta en overnatting eller to også. Surfing er som nevnt mer enn bølgesurfing med short- eller longboard. Hvor mye tid vi kommer til å bruke på windsurfing, SUP, snowboard og kite kommer også an på været, våre samarbeidspartnere på utstyrsfronten og ikke minst lommeboka …
 
En surfer må være i god form og da benytter vi oss også av innendørsaktiviteter som ballspill, styrketrening, balanse, lek og moro.
Uansett lover vi at ukene kommer til å fly - og at du etterpå kan se tilbake på et skoleår med mer surfing enn du sannsynlig noen gang kommer til å få oppleve igjen.
 
 
Når det gjelder den delen av fagplanen som gjør at dette er en KRIK-linje, så vil vi jobbe med det som skjer oss mennesker imellom – og forholdet vårt til Gud. Vi skal ta for oss lederskap generelt og kristent lederskap spesielt. Det er et mål at Bibelen og tanker og samtaler om tro blir en naturlig del av hverdagen. En del linjetid kommer til å handle om å utruste deg som en potensiell Krik-leder – f.eks som ungdomsleder i vårt eget lokallag i Stavern. Vi kommer til å samarbeide tett med KRIK som organisasjon og delta på samlinger med andre KRIK-elever både i Oslo og på Krik sitt eget Høyfjellsenter i Hemsedal.

Praktisk info

 
Fordi alle surfere er forskjellig, både i ferdighetsnivå og kroppsstørrelse, er det et krav om å skaffe seg personlig utstyr som elev på KRIK surf. NB, dette gjelder kun surfebrett og våtdrakt/sko/hansker.  Dersom du ikke allerede har dette, vil vi hjelpe deg å skaffe dette til rabatterte priser. Alt utstyr innen SUP, Windsurf, Kajakk og Snowboard vil vi enten få låne eller leie når vi trenger det. I tillegg til surfeutstyret er det viktig at du har en god sovepose og et komfortabelt liggeunderlag som isolerer godt.
All informasjon rundt utstyr og økonomi vil du få mer informasjon i opptaksbrevet fra oss når du takker ja til plassen. Vi kommer også til å legge ut mer informasjon her etter hvert som planene for vår nye surfe linje blir enda mer konkretisert.
 
All informasjon om linjens kostnader finner du her…

Kontakt hovedlærer på Krik Surf

1 + 3 = (number)?
Answer :(*)
 

 

 

 

 

Stein Joar Myrvang

Hovedlærer Krik Surf

Mobil: 99 50 00 47

Mail: sjm@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å få vite mer om de ansatte

Stavern folkehøyskole | Helgeroveien 102 | 3294 Stavern

Tlf: 33 15 68 00 | Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Powered by Warp Theme Framework