Demo

Fakta om skolen

Om skolen
  • Stavern Folkehøyskole Fredtun ligger, som navnet tilsier, i Stavern -også kalt “Norges smilehull”.
  • Skolen ble etablert i 1921
  • Gode kommunikasjoner med tog og buss/ekspressbusser: Tog til Larvik eller Timesekspressen, linje 14 direkterute mellom Oslo og Stavern.
  • Nærmeste flyplass er Sandefjord, Torp. Ca 30 min med bil.
  • Internat og undervisningslokaler med spesialrom / verksteder / Blackbox / Øvingsrm / Studio osv. Stor og flott gymsal og sandvolleyballbane. Store utearealer.
  • 110 elevplasser
Kompetanse og studiepoeng
Et år på folkehøyskole gir i dag 2 studiepoeng i tillegg til alderspoeng ved opptak til høyere utdanning. Kompetanse er imidlertid langt mer enn studiepoeng. Flere og flere arbeidsgivere får opp øynene for den unike sosiale og personlighetsutviklende kompetansen et folkehøyskoleår gir. Folkehøyskole tar seg rett og slett godt ut på en CV`n din.

Ingen søknadsfrist
Søknadene behandles i den rekkefølge de kommer inn. Vi prioriterer elever over 18 år. Linjene har et begrenset antall plasser, så det lønner seg å søke tidlig. Vi tar derimot ikke opp elever før 1. februar, men søk gjerne tidligere. Så sant det er ledige plasser, tar vi opp elever helt fram til skolestart. Ved opptak som elev ved skolen gjelder angrefristen i henhold til angrerettloven kapittel 3.

Stipend
Du får full støtte med stipend og lån fra Statens Lånekasse ved å gå på Stavern fhs.  Se mer informasjon her….

Varighet - alder
Skoleåret er på 33 uker, fra ca. 25. august til ca. 15. mai.
Aldersgrensen er 18 år pr. 31.12. i skoleåret. De fleste elevene har 3 år i videregående skole bak seg. Gjennomsnittsalder er 20 år.

All informasjon om linjens kostnader finner du HER

Selvevaluering
Stavern fhs utarbeider årlige selvevalueringsrapporter godkjent av Kunnskapsdepartementet. Ved henvendelse til skolen kan du få tilsendt mer informasjon om den enkelte linje.

Grunnregler
  • All undervisning og fellesarrangement er obligatorisk. Overskrides 10 % fravær vil studenten kunne miste rett til vitnemål og i siste instans få avbrutt skoleåret.
  • Det er ikke tillatt å oppbevare eller nyte alkohol eller andre rusmidler, verken på eller utenfor skolens område. Skolen vil også reagere på bruk av ulovlige rusmidler utenfor skolens områder og/eller i ferier.
  • Røyking er kun tillat på anviste plasser, utendørs.
  • Alle har ansvar for en rett og forsvarlig bruk av skolens eiendom og utstyr. Skader som oppstår må straks meldes fra om, og skolen avgjør det økonomiske ansvarsforhold.

Studenter som ikke retter seg etter gjeldende bestemmelser kan bli vist bort fra skolen.

Grunnreglene forvaltes av skolens disiplinær-råd bestående av Rektor, 2 representanter fra det pedagogiske personalet, og 2 representanter fra elevene.

Eierforhold
Stavern Folkehøyskole Fredtun eies av Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

4 + 3 =(number)?
Answer :(*)