STAVERN FHS og FREDTUN LOGO_edited.png

Pakketips

Det nærmer seg skolestart og nye eventyr står for tur! Her kan du lese de beste pakketips til et år på Stavern folkehøyskole!

DSC02692.jpg

​Noe mange lurer på før skolestart er hva og hvor mye de egentlig skal ta med seg til skolen. Skolene og linjene sender ut egne pakkelister som det er lurt å følge, men her kommer tidligere elever sine beste tips!
 

Ikke ta med deg for mye

Det er ikke uvanlig å knapt få igjen bildøra før man kjører til folkehøgskolen, men det kan være greit å ta en runde før avreise for å finne ut om du har pakka for mye. Det er ofte mulig å hente sesongutstyr i frihelger og ferier (sjekk dette med skolen). Husk at du også kan vaske klær gjennom året!

Pakk etter transportmiddel

Du får naturlig nok færre ting med deg på tog, båt eller fly. Et triks kan være å sende ting du trenger i posten til skolen før skolestart, som for eksempel dyne, pute og sengetøy. Om du skal få besøk i løpet av året kan kanskje de også ta med ting du trenger? Sjekk også om du kan kjøpe nye ting du trenger i nærheten av skolen.

Dropp disse tingene

Det er som regel lite bruk for finklær, sminke og mange olabukser på folkehøgskole. Uniformen blir fort joggebukse og slippers! Men husk finklær til skoleavslutning og om skolen din arrangerer jule- eller nyttårsball. Du får ofte bruk for utkledningsklær og sminke til elevkvelder også.

DSC03459.jpg

Utstyr til klesvask

Egen skittentøyskurv er et must. Flere anbefaler også eget tørkestativ om du bor på enerom eller har mye plass på rommet.

Koseklær

Joggebukse, hettegenser og tøfler/slippers er mye anbefalt. Ofte har folkehøgskolene flere bygg man må gå imellom for å spise, ha undervisning eller komme seg til rommet. Da er det kjekt med innesko og sko det ikke tar en evighet å ta av og på.

Turtøy

Selv om du skal gå på kreative linjer blir det nok en tur eller to i løpet av året. Gode sko, matboks, en god sekk og varme klær er aldri feil. Du vil få mer spesifikk informasjon om dette av læreren.

Ting til internatet

Elever har blant annet tatt med planter, pynteputer, bilder (og noe å henge dem opp med), lyslenker og pledd.

Ekstratips for frossenpinnene

Ta med vinterdyne, pledd til å ha rundt deg og nok ull!

Ifølge elevene blir du ekstra populær om du tar med deg følgende ting: UNO, toastjern, hengekøye, miniapotek, og brettspill!

 

PA280026.jpg