BLÅLYS 112

—Pngtree—color_watercolor_brush_material
—Pngtree—color_watercolor_brush_material

Et år med introduksjon til noen av Norges viktigste oppgaver

Hvit transparent2.png
—Pngtree—color_watercolor_brush_material

OM LINJA

I samarbeid med våre naboer; Politihøyskolen, Redningsskøyta «Stormbull», Larvik Brannvesen, Røde Kors og Kriminalomsorgen, tilbyr vi et bredt og spennende fag.

Vil du jobbe i en Blålys-etat? Drømmer du om å bli brannmann, politi, eller kanskje vil du jobbe i et fengsel, være frivillig i et hjelpekorps eller redningsgruppe. Vi skal bli kjent med de 3 Blålys-etatene og deres samarbeidsaktører med hovedfokus på politiet. Vi hjelper deg å trene for å nå målene om fysiske opptakskravene til Politihøyskolen, fengselsskolen eller brannvesenet m.fl. Året vil søke og gjøre deg generelt godt forberedt for å jobbe i en Blålys-etat. Undervisningen gir også et godt grunnlag for videre utdanning til andre yrker med fokus på redning, søk, etikk og ledelse. Om du ikke tenker noen av disse yrkene, men likevel syns det virker spennede, så vil året sette deg i stand til ta gode valg hvis uhellet skulle ramme deg eller dine nærmeste.

GROTTETUR

TUR TIL EVJE 

RAFTING

ELVEREDNING

DYKKERSERTIFIKAT 20 METER

ORIENTERING

BRATTKORT

LIVREDNINGSKURS I VANN

SOLODØGN I SKOG & KYST

HEMSEDAL DOWNHILL

LIFJELL PÅ SKI

COASTAL EXPLORING

SKYTEBANEN

KURS MED REDNINGSSELSKAPET

RØYKDYKKING

SKREDKURS MED RØDE KORS

FAGPLAN

Du vil bli utfordret, både fysisk og psykisk, på situasjoner ikke alle mennesker kommer opp i. Er du trygg i vann? Hvordan reagerer du på høyder?

I samarbeid med våre naboer; Politihøyskolen, Redningsskøyta «Stormbull», Larvik Brannvesen, Røde Kors og Kriminalomsorgen, tilbyr vi et bredt og spennende fag.

Gjennom både erfaring og refleksjon skal vi øve på å håndtere stress i vanskelige situasjoner. Uansett senere yrkesvalg vil dette året sette deg i stand til å ta gode valg hvis uhellet først skulle ramme deg eller dine nærmeste.

STUDIETUR

Som eneste folkehøyskole i landet får våre Blålyselever en episk opplevelse på tokt i Middelhavet med det vakre seilskipet Christian Radich. Her jobber vi som mannskap på båten, og det er vi som står til rors, holder utkikk og setter seil. Crewet på båten gir oss opplæring i godt sjømannskap, det å jobbe som et team, stå under ledelse og jobbe i turnus.

Toktet vi skal seile er i Middelhavet  i området rundt Gibraltar.  Vi skal ha noen turer i land også, hvor vi kan få med oss noen av distriktets goder og oppleve både sør-europeisk og nord-afrikansk kultur. Vi planlegger et 14 dagers tokt hvor vi bor ombord i båten hele tiden. Båten skal seiles og det er vi som er mannskapet.

Reisen varer i 14 dager og er obligatorisk for elevene.

Fra kr 121 000.-

Fredrik Hovden

Linjelærer Blålys 112

admin-ajax.jpeg

Fredrik er utdannet politi med 11 års bred erfaring i Oslopolitiet. Før det har han studert medisin grunnfag, jobbet i Oslo fengsel og Asker og Bærum Brannvesen. I tillegg til å brenne for faget er han en nevenyttig kar som mekker på hva det måtte være og trives veldig i naturen. Fredrik underviser også i valgfagene Jegerprøven og DIY XL.