BLÅLYS 113

Et år med introduksjon til noen av Norges viktigste oppgaver

OM LINJA

Denne linjen gir deg et godt grunnlag for å studere videre innenfor helse, omsorg og akuttmedisin. Alt er pakket inn i et fantastisk folkehøyskoleår. I samarbeid med ambulansetjenesten, brannvesenet, politiet, Røde Kors og Redningsselskapet vil du ta del i spektakulære og lærerrike øvelser.

Brenner du for å være en del av et beredskapsteam? Vil du kjøre ambulansehelikopter? Bli lege? Jobbe i redningsselskapet? Eller ønsker du bare kompetanse innenfor førstehjelp, søk og redning? Du trenger ikke vite eksakt hva du ønsker, men siden du allerede er her inne har du mest sannsynlig hjerte for fagfeltet. Du vil lære livreddende førstehjelp og få en unik mulighet til å bli bedre kjent med deg selv under press, i tillegg til å få innblikk i hva du kan møte generelt i helsevesenet.

Linjen passer for deg som ønsker et stort faglig utbytte i takt med opplevelsene bare folkehøyskolen kan gi. Du må ha normalt god fysisk og psykisk helse.

ORIENTERING

AMBULANSEMESTERSKAP

SKREDKURS

AHLR - AVANSERT HJERTE- LUNGEREDNING

TRAUME

UNDERSØKELSESMETODER

LIVREDNINGSKURS I VANN

SKREDKURS MED RØDE KORS

FØRSTEHJELP OG MEDISIN

FYSISK & MENTAL TRENING

HEMSEDAL DOWNHILL

SMITTEVERN

COASTAL EXPLORING

FYSIOLOGI

FRILUFTSLIV

ØVELSER MED BRANNVESENET

FAGPLAN

Du vil bli utfordret, både fysisk og psykisk, på situasjoner ikke alle mennesker kommer opp i. Er du trygg i vann? Hvordan reagerer du på høyder?

Gjennom både erfaring og refleksjon skal vi øve på stress håndtering i vanskelige situasjoner. Hva gjør du dersom du ser et barn falle ned i vannet fra bryggekanten? Dette året vil gjøre deg i stand til å ta gode valg hvis uhellet først skulle ramme deg eller dine nærmeste. I samarbeid med våre naboer; Politihøyskolen, Redningsselskapet, Larvik Brannvesen, Røde Kors og Kriminalomsorgen tilbyr vi et bredt og spennende fag.

STUDIETUR MED CHRISTIAN RADICH

Som eneste folkehøyskole i landet får våre Blålyselever en episk opplevelse på tokt i Middelhavet med det vakre seilskipet Christian Radich. Her jobber vi som mannskap på båten, og det er vi som står til rors, holder utkikk og setter seil. Crewet på båten gir oss opplæring i godt sjømannskap, det å jobbe som et team, stå under ledelse og jobbe i turnus.

Toktet vi skal seile er i Middelhavet  i området rundt Gibraltar.  Vi skal ha noen turer i land også, hvor vi kan få med oss noen av distriktets goder og oppleve både sør-europeisk og nord-afrikansk kultur. Vi planlegger et 14 dagers tokt hvor vi bor ombord i båten hele tiden. Båten skal seiles og det er vi som er mannskapet.

Reisen varer i 14 dager og er obligatorisk for elevene.

Fra kr 121 000.-

Roy Arne Bjerke

Linjelærer Blålys 113

Roy Arne har jobbet på Oslo universitetssykehus, Ullevål i mange år og har hatt et særskilt ansvar for opplæring og trening i avansert hjerte-lungeredning. Han er også glad i sport og friluftsliv.

Roy Arne vil ha valgfag innenfor 113 og volleyball.

Stavern folkehøyskole

DRØMME - LEVE - FORANDRE

Helgeroveien 102, 3294 Stavern

  • Instagram
  • Facebook Social Icon

© 2020 Stavern Folkehøyskole