top of page

Du får støtte
fra Lånekassen 

For skoleåret 2024-25 kan du få utbetalt inntil kr 137 907 fra Lånekassen.

40% (kr 55 162) av dette blir omgjort til stipend etter godkjent skoleår.

Untitled design (15).png

60%
Lån

40%
Stipend

Kostnader

Under finner du kostnader i forbindelse med et år hos oss. Ved å regne litt på hva det vil koste å bo for seg selv i en studentby, finner du raskt ut at et år på folkehøyskole faktisk er ganske billig. Dessuten kan ikke verdien av et år på Stavern fhs måles i penger! Våre priser inkluderer et godt sted å bo, mat, strøm, internett, tilgang til treningsrom og gymsal mm. Tillagt dette er også selve undervisningen og turene vi skal på.

Daco_829209.png

Linjekostnad

fra kr 10 000

se linjeprisene lenger ned

Opphold, kost & losji

Dobbeltrom - kr 89 000

Dobbeltrom med bad - kr 96 300

Enkeltrom - kr 94 250

Enkeltrom med bad - kr 104 000

Daco_829209.png

Andre kostnader

Innmeldingsavgift - kr 2 800

Felleskostnader - kr 14 500 (Fellesturer, valgfag m.m)

_KAI9752.jpg

Basispris for skoleåret

kr. 116 300

Basispris tar utgangspunkt i rimeligste linje og rimeligste boalternativ.

 

Et skoleår hos oss vil variere noe alt etter hvilken linje du går på og hvordan du bor.

Vaksiner i forbindelse med studietur betaler elevene selv og noen linjer kan ha ekstra kostnader knyttet til personlig utstyr. Personlige utgifter blir fakturert i løpet av skoleåret, samt i forbindelse med sluttavregningen i mai.

Linjekostnader
2024-25

Blålys 112: kr 38 500

Blålys 113: kr 38 500

Flylinja: kr 10 000, sertifikat kommer i tillegg
GOLF: kr 40 000

Racketsport: kr 38 500

ReSTART: kr 35 000

TURN: kr 38 500

Botrening & Aktiv fritid: kr 34 000 *

   *linjen krever i tillegg et tilskudd fra NAV. Også mulighet for tilleggsstipend.

 • Hva er et stipend?
  I motsetning til lån, skal ikke et stipend betales tilbake så lenge man bruker pengene på det de skal brukes til og så lenge man følger de andre kravene som settes (f.eks. at man fullfører studiet innen en viss tid). Stipend fra Lånekassen er f.eks. ment å brukes til utgifter knyttet til utdanning - alt fra bøker og skriveutstyr, til å bo vekk fra foreldrene sine.
 • Trenger jeg lommepenger?
  Hvor mye lommepenger du trenger i løpet av folkehøgskoleåret vil variere etter hvor stort forbruk du har og hva du liker å gjøre på fritiden. Med mat, rom og undervisning inkludert i prisen, er det i utgangspunktet ikke så mye du trenger utenom. De fleste av aktivitetene gjennom skoleåret er også inkludert i prisen. Men du vil trenge penger til toalettsaker, vaskemidler og aktiviteter på kveldstid som kino og kafe. Og det kan være vanskelig å få tid til å jobbe i løpet av skoleåret, siden det skjer så mye gjennom hele året. I tillegg kan det hende at du vil trenge noe utstyr til linjen du skal gå på, og det er lurt å beregne litt ekstra lommepenger til studieturene gjennom året.
 • Tilleggspoeng og fravær
  For å få to tilleggspoeng for folkehøgskoleåret, kan du ikke ha mer enn 10 prosent fravær.
 • Når kan jeg søke?
  Det lønner seg å søke tidlig slik at du er sikker på at du får pengene til studiestart. Muligheten for å søke om støtte for høstens undervisningsår åpner vanligvis i starten av mai. Du kan søke for hele skoleåret, og behøver ikke søke en gang per semester (høst og vår).
 • Tilbakebetaling av lån
  Lånet fra Lånekassen er rentefritt mens du går på folkehøgskole, og også om du går videre på universitet eller på høyskole. Du begynner først å betale tilbake på lånet når du er ferdig med utdannelsen din.
 • Hva trenger jeg til søknaden om lån?
  Du trenger ikke noe spesielt for å søke om lån og stipend fra Lånekassen, men husk å søke så tidlig som mulig! Lånekassen behandler søknaden straks den er sendt inn, men utbetalingen starter ikke før du har møtt opp på første skoledag. Om du har sendt søknad, men har valgt feil skole, feil linje eller har byttet skole eller linje, må du sende en ny søknad.
bottom of page