Du kan få støtte fra Lånekassen til året ditt på folkehøyskole.

For skoleåret 2021/2022 kan du få utbetalt inntil kr 114 870 fra Lånekassen. 60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som kan blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole.

60%
LÅN

40%
Stipend

Kostnader

Under finner du kostnader i forbindelse med et år hos oss. Ved å regne litt på hva det vil koste å bo for seg selv i en studentby, finner du raskt ut at et år på folkehøyskole faktisk er ganske billig. Dessuten kan ikke verdien av et år på Stavern fhs måles i penger! Våre priser inkluderer et godt sted å bo, mat, strøm, internett, tilgang til treningsrom og gymsal mm. Tillagt dette er også selve undervisningen og turene vi skal på.

Opphold, kost & losji

Dobbeltrom - Kr. 78.900

Dobbeltrom med bad - Kr. 85.600

Enkeltrom - Kr. 83.500

Enkeltrom med bad- Kr. 83.500

Daco_829209.png

Linjekostnad

Kr. 28.000*

Daco_829209.png

Andre kostnader

Innmeldingsavgift - Kr. 2 500

Felleskostnader - kr 12 000 (Fellesturer, valgfag m.m)

_KAI9752.jpg

Basispris for skoleåret

Kr. 121.000

Basispris tar utgangspunkt i rimeligste linje og rimeligste boalternativ.

 

Et skoleår hos oss vil variere noe alt etter hvilken linje du går på og hvordan du bor.

Linjekostnad

Vaksiner i forbindelse med studietur betaler elevene selv og noen linjer kan ha ekstra kostnader knyttet til personlig utstyr. Personlige utgifter blir fakturert i løpet av skoleåret, samt i forbindelse med sluttavregningen i mai.

Artistutvikling: kr 28 000

Band Vokal Studio: kr 28 000

Blålys 112: kr 27 600

Blålys 113: kr 27 600
GOLF: kr 36 000

H2O – Outdoor Action: kr 29 600
Kickboxing – K1 &Thaiboxing: kr 28 000
PULS – idrett og friluftsliv: kr 28 000
TURN: kr 29 600

Botrening & Aktiv fritid: kr 27 600 * (Krever i tillegg et tilskudd fra NAV, klikk her for mer info.).

Hva er et stipend?


I motsetning til lån, skal ikke et stipend betales tilbake så lenge man bruker pengene på det de skal brukes til og så lenge man følger de andre kravene som settes (f.eks. at man fullfører studiet innen en viss tid). Stipend fra Lånekassen er f.eks. ment å brukes til utgifter knyttet til utdanning - alt fra bøker og skriveutstyr, til å bo vekk fra foreldrene sine.
Trenger jeg lommepenger?


Hvor mye lommepenger du trenger i løpet av folkehøgskoleåret vil variere etter hvor stort forbruk du har og hva du liker å gjøre på fritiden. Med mat, rom og undervisning inkludert i prisen, er det i utgangspunktet ikke så mye du trenger utenom. De fleste av aktivitetene gjennom skoleåret er også inkludert i prisen. Men du vil trenge penger til toalettsaker, vaskemidler og aktiviteter på kveldstid som kino og kafe. Og det kan være vanskelig å få tid til å jobbe i løpet av skoleåret, siden det skjer så mye gjennom hele året. I tillegg kan det hende at du vil trenge noe utstyr til linjen du skal gå på, og det er lurt å beregne litt ekstra lommepenger til studieturene gjennom året.
Tilleggspoeng og fravær


For å få to tilleggspoeng for folkehøgskoleåret, kan du ikke ha mer enn 10 prosent fravær.
Når kan jeg søke?


Det lønner seg å søke tidlig slik at du er sikker på at du får pengene til studiestart. Muligheten for å søke om støtte for høstens undervisningsår åpner vanligvis i starten av mai. Du kan søke for hele skoleåret, og behøver ikke søke en gang per semester (høst og vår).
Tilbakebetaling av lån


Lånet fra Lånekassen er rentefritt mens du går på folkehøgskole, og også om du går videre på universitet eller på høyskole. Du begynner først å betale tilbake på lånet når du er ferdig med utdannelsen din.
Hva trenger jeg til søknaden om lån?


Du trenger ikke noe spesielt for å søke om lån og stipend fra Lånekassen, men husk å søke så tidlig som mulig! Lånekassen behandler søknaden straks den er sendt inn, men utbetalingen starter ikke før du har møtt opp på første skoledag. Om du har sendt søknad, men har valgt feil skole, feil linje eller har byttet skole eller linje, må du sende en ny søknad.