top of page
DSC08299.jpg

Et godt miljø å skape gode minner i, for å lære og mestre nye ting

BOTRENING & AKTIV FRITID

OM LINJA

Mange opplevelser, nye og gode venner, inkluderende fellesskap og en start på det å flytte hjemmefra med tilrettelagt oppfølging.

Utfolde – Utfordre – Utvikle

Som elev på Botrening & Aktiv fritid er du en del av et inkluderende skolemiljø i naturskjønne omgivelser. I skolehverdagen legger vi vekt på varierte aktiviteter i felleskap. Stavern bugner av turmuligheter som vi flittig benytter oss av i skogen og langs kysten. I tillegg har skolen gode lokaliteter hvor det er rom for å utvikle kreative sider og fysisk aktivitet. Linja har fellestimer med hele skolen i valgfag, seminarer og prosjektuker. Studietur til Langedrag og Europa.

Vi har også fadderordning for lettere å inkludere elevene i skolemiljøet ellers på skolen ved ettermiddag- og kveldsaktiviteter. 

IMG_0440.jpg

BLI MER SELVSTENDIG
EGEN ØKONOMI
KLESVASK
MATLAGING OG KOSTHOLD
BO MED ANDRE
SAMARBEIDE MED ANDRE

TRENING
KREATIVE FAG
FRILUFTSLIV
TURER
AKTIVITETER MED HELE SKOLEN
VARIERENDE VALGFAG

Økonomi og støtte

For søkere til Botrening & Aktiv fritid starter opptaket i oktober/november året før. Et år på Botrening & Aktiv fritid koster mer enn et vanlig folkehøyskoleår, siden det er tettere oppfølging enn på de andre linjene. Det vil si at vi har døgnbemanning på linjen med hvilende nattevakt og bakvakt utenom de timeplanfestede aktiviteter. Det er vanlig at elevene på denne linjen søker om ekstra støtte fra NAV, hjemkommune, fylkeskommune eller andre for å dekke disse ekstra utgiftene.

Det kan også søkes om lån og stipend gjennom Statens lånekasse.

Hvem passer linjen for?

For deg med lettere psykisk utviklingshemming og

som ønsker å trene på å bli mer selvstendig og å bo for seg selv.
Vi trenger deg som er sosial og trives sammen med andre!

Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt felleskap. Bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Skolens unike beliggenhet, med kort vei til både sjø, villmark og storby, setter rammene for et innholdsrikt år.

Fagplan

I fagplanen vår fokuserer vi på selvstendighet i hverdagen ut ifra egne forutsetninger.

  • Lifeskills: Økonomi og nettbruk, relasjonskompetanse, «Dette er meg» og psykisk helse.

  • Kreativitet: Musikk, dans, teater, Kunst og Håndverk 

  • Aktivitet: Friluftsliv, trening og turplanlegging 

  • Mat og helse: Matlaging og ernæring 

  • Hygiene og vask: Hybelvask, klesvask og personlig hygiene 

IMG_4384.JPG

Slik bor du!

Velkommen inn i folkehøyskolebobla!

Her bor vi, spiser, ler, gråter, leker og lærer - i et unikt fellesskap.

DSC0347411.jpg
IMG_7396-2.jpg

Hemsedal

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil kose seg foran peisen med en god bok.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For de som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra.

Fra kr 140 300,-
elever på linjen må også søke om NAV-tilskudd

Godkjent for støtte av lånekasssen

med mulighet for ekstra stipend

20231206_101352598_iOS.heic

Lærere

Kristin Opsahl Alvarez

Kristin er ei hyggelig og uhøytidelig dame. Hun er utdannet sosialantropolog, og har i mange år jobbet som lærer på Stavern folkehøyskole som linjelærer på en bistand/reiselinje. De siste 4 årene har hun bidratt med sitt engasjement, kompetanse og varme på Botreningslinjen.

Helene Oord Ekholt, linjelærer

Helene er ei optimistisk og glad dame. Hun er utdannet sosionom, med fordypning i familie og nettverk. Helene har mye erfaring i å jobbe med mennesker med ulike behov. Hun har også utdannelse inne friluftsliv, noe som kommer elevene til gode i form av gode turopplevelser.

Henriette Kvebæk Dahl

Henriette er ei positiv, sprudlende og kreativ dame. Hun har vært lærer i Oslo i flere år, hvor hun fortsatt jobber litt i kulissene bak store TV-produksjoner.  Henriette har et pågangsmot som gjør henne klar for det meste kommer hennes vei. Henriette er en del av teamet på Botreningslinjen.

  • Boblepodden
bottom of page