OM SKOLEN

DRØMME - LEVE - FORANDRE

Dette er nøkkelord for skolen vår. Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt fellesskap, bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Lærerne brenner for faget sitt og og bryr seg om deg. Skolens flotte beliggenhet, med kort vei til hav, villmark og storby, setter rammene for et helt spesielt år i ditt liv.

Fig3sekkespore.png

Som navnet tilsier er vi plassert i Stavern, Norges smilehull.

ROM & BYGNINGER

Stavern folkehøyskole er en stor skole med mange bygg. Det første som imidlertid slår en når en kommer inn på tunet, er den fantastiske beliggenheten og det nydelige parkanlegget med høye flotte trær som omgir skolen. De fleste rom har nettopp dette som sin utsikt. Mye grøntarealer og Staverns berømte godvær setter rammen for bygningene. Vi har også fotballbane, sandvolleybane og rikelig med parkeringsplasser. Skolen ligger forøvrig bare noen minutters gange fra Stavern sentrum hvor du finner cafeer, butikker og fine maritime anlegg langs hele fjorden.

BOFORHOLD

Som elev bor du på skolen i nesten et helt år. Da er det viktig å bo godt!

Vi tror både skolemiljø, læring og generell trivsel er avhengig av at man har gode boforhold. På Stavern fhs er vi stolte av å kunne tilby god standard på våre rom, bad, felles oppholdsrom og kjøkken. Det er likevel noe forskjell på standarden i og med at det nesten er 100 års forskjell mellom det eldste og det nyeste bygget. Prisene vil gjenspeile dette.

Det finnes i alt 10 internater fordelt på 5 bygninger. Hvert internat har ett felles oppholdsrom, med en liten kjøkkenkrok med kjøleskap og vask. Alle rom har vask og alle rom på de nyere internatene har også bad på rommet. For øvrig deler man bad med dem man bor på internatet med.

Vi tilbyr følgende rom:

  • Enkeltrom med eget bad

  • Dobbeltrom med eget bad

  • Enkeltrom med bad på gang (internatene har 2 separate dusjer og toaletter som deles av 8-10 elever)

  • Dobbeltrom med bad på gang (internatene har 2 separate dusjer og toaletter som deles av 8-10 elever

Trygve Skaug - artist, poet og låtskriver

«På Stavern fhs lærte jeg masse om det å bruke kreativiteten min slik jeg ønsker det, og om det å få formidlet ut det jeg har inni meg. Jeg fikk formet mye av uttrykket mitt der. I tillegg fikk jeg også med meg mange verktøy som jeg nå bruker hver dag i jobben min som musiker og tekstforfatter på heltid.»

Halvor Bakke - programleder og interiørdesigner

«Stavern folkehøyskole har en beliggenhet og nærhet til kysten som er unik og gir fantastiske naturopplevelser. Stavern folkehøyskole har mange støttespillere utenfor skolen som gir elevene ekstra gode opplevelser og studietid. Jeg hadde min siviltjeneste på skolen, kanskje en av de beste periodene i livet mitt»