Stavern folkehøyskole

DRØMME - LEVE - FORANDRE

Helgeroveien 102, 3294 Stavern

 • Instagram
 • Facebook Social Icon

© 2020 Stavern Folkehøyskole 

FAKTA OM SKOLEN

DRØMME - LEVE - FORANDRE

Dette er nøkkelord for skolen vår. Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt fellesskap, bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Lærerne brenner for faget sitt og og bryr seg om deg. Skolens flotte beliggenhet, med kort vei til hav, villmark og storby, setter rammene for et helt spesielt år i ditt liv.

Elevflokken på Stavern folkehøyskole er like forskjellige som annen ungdom. Noen har en kristen bakgrunn, andre er ateister – og noen har et uavklart forhold til dette med tro og livssyn. Vi har aldri opplevd noen skiller i elevflokken av den grunn. Tvert imot har det gitt oss et veldig godt miljø, hvor tro og livssyn er et helt naturlig samtaletema. For oss innebærer et kristent menneskesyn at alle har samme verdi og er like viktige for oss. Det betyr at du vil bli møtt med samme respekt uansett livssyn.

Som navnet tilsier er vi plassert i Stavern, Norges smilehull.

ROM & BYGNINGER

Stavern folkehøyskole er en stor skole med mange bygg. Det første som imidlertid slår èn da man kommer inn på tunet, er den fantastiske beliggenheten og det nydelige parkanlegget som omgir skolen. Midt i skolegården finner du høye, flotte trær. De fleste rom har nettopp dette som sin utsikt. Mye grøntarealer og Staverns berømte godvær setter rammen for bygningene. Vi har også fotballbane, sandvolleybane og rikelig med parkeringsplasser. Skolen ligger forøvrig bare noen minutters gange fra Stavern sentrum hvor du finne cafeer, butikker og fine maritime anlegg langs hele fjorden.

BOFORHOLD

Som elev bor du på skolen i nesten et helt år. Da er det viktig å bo godt!

Vi tror både skolemiljø, læring og generell trivsel er avhengig av at man har gode boforhold. På Stavern fhs er vi stolte av å kunne tilby god standard på våre rom, bad, felles oppholdsrom og kjøkken. Det er likevel noe forskjell på standarden i og med at det nesten er 100 års forskjell mellom det eldste og det nyeste bygget. Prisene vil gjenspeile dette. 

Det finnes i alt 9 internater fordelt på 4 bygninger. Hvert internat har ett felles oppholdsrom, med en liten kjøkkenkrok med kjøleskap og vask. Alle rom har vask og alle rom på de nyere internatene har også bad på rommet. For øvrig deler man bad med dem man bor på internatet med.

Vi tilbyr følgende rom:

 • Enkeltrom med eget bad

 • Dobbeltrom med eget bad

 • Enkeltrom med bad på gang (internatene har 2 separate dusjer og toaletter som deles av 8-10 elever)

 • Dobbeltrom med bad på gang (internatene har 2 separate dusjer og toaletter som deles av 8-10 elever

KOMPETANSE OG STUDIEPOENG

Et år på folkehøyskole gir i dag 2 studiepoeng i tillegg til alderspoeng ved opptak til høyere utdanning. Kompetanse er imidlertid langt mer enn studiepoeng. Flere og flere arbeidsgivere får opp øynene for den unike sosiale og personlighetsutviklende kompetansen et folkehøyskoleår gir. Folkehøyskole tar seg rett og slett godt ut på en CV’n din.

INGEN SØKNADSFRIST

Søknadene behandles i den rekkefølge de kommer inn. Vi prioriterer elever over 18 år. Linjene har et begrenset antall plasser, så det lønner seg å søke tidlig. Vi tar derimot ikke opp elever før 1. februar, men søk gjerne tidligere. Så sant det er ledige plasser, tar vi opp elever helt fram til skolestart. Ved opptak som elev ved skolen gjelder angrefristen i henhold til angrerettloven kapittel 3.

STIPEND

Du får full støtte med stipend og lån fra Statens Lånekasse ved å gå på Stavern fhs.

VARIGHET - ALDER

Skoleåret er på 33 uker, fra ca. 25. august til ca. 15. mai.
Aldersgrensen er 18 år pr. 31.12. i skoleåret. De fleste elevene har 3 år i videregående skole bak seg. Gjennomsnittsalder er 20 år.

GRUNNLOVEN HOS OSS

 • All undervisning er obligatorisk

 • Vi har nulltoleranse for bruk og oppbevaring av rusmidler, inkludert alkohol. Dette gjelder også utenfor skolens område så lenge du ikke har permisjon eller ferie.

 • Ved skjellig grunn til mistanke om ruspåvirkning på skolen kan dette bli behandlet som et regelbrudd, uavhengig av tidspunkt for inntaket.

 • Innendørs røyking, inkl. e-sigaretter, er ikke tillatt.

 • Skolen er mobbefri sone. Mobbing i skolens miljø, også på sosiale medier, vil bli reagert på.

 • Alle har ansvar for en rett og forsvarlig bruk av skolens eiendom og utstyr. Skader som oppstår må straks meldes fra, og skolen avgjør det økonomiske ansvarsforhold.

 • Fravær på over 10% gir skolen rett til å avbryte skoleåret. Brudd på skolens grunnregler kan føre til midlertidig bortvisning eller utvisning for resten av skoleåret.

Grunnreglene forvaltes av skolens disiplinærråd bestående av rektor og representanter fra det pedagogiske personalet.

Stavern folkehøyskole eies av Den Evangelisk Lutherske Frikirke.