top of page
Flylinja.jpeg

FLYLINJA

SEILFLY - MOTORFLY

AdobeStock_187176746.jpeg

Svev høyt. Enten du sikter mot en karriere som pilot, eller ønsker å ha flyvning som hobby, vil du gjennom praktisk flyvning og simulatortrening få det første flysertifikatet ditt hos Stavern folkehøyskole.

DSC03507.jpg

FLYTELEFONI
FLYGETEORI
METEOROLOGI
NAVIGASJON
SIMULATORTRENING
FLYGETRENING
FLY- OG MOTORLÆRE

DRONE
LOVER OG BESTEMMELSER
OVERLEVELSESKURS
MODELLFLY
BESØKE TÅRN OG HANGAR
BESØK AV MAF
AKTIVITETER MED HELE SKOLEN
VARIERENDE VALGFAG

FAGPLAN

I tillegg til undervisning i teori og praktisk flyvning vil du få simulatortrening både på seilfly og motorfly. Vi vil møte trafikkflygere og tidligere jagerpiloter og høre spennende historier fra et yrkesliv, i og over skyene. Bush-flygere fra MAF vil fortelle om sitt viktige nødhjelpsarbeid på ulike kontinenter, og så får du oppleve folkehøyskole på sitt beste sammen med 100 andre elever hvor dere får utfordret dere i et mangfold av valgfag, og skape vennskap og erfaringer for livet.​

Luftfarten er inne i en spennende utvikling mot en mer bærekraftig fremtid. Elektriske småfly vil i årene som kommer gjøre sin entré, og det blir spennende å se når elflyene durer i gang på det norske kortbanenettet. Flygere er en nødvendighet innen samferdsel, forsvar, helse og bistand. Vi ønsker å gi deg kunnskap om utvikling og muligheter innen både luftsport og luftfart. Elevene våre kan ha helt ulike ambisjoner som; trafikk, hobby, ambulanse, eller bushflyver. Målet vårt er å gi deg et spennende læringsmiljø, og hjelpe deg mot din flyverdrøm. 

Valg av cockpit

Seilflyvning byr på rå naturopplevelser, en enorm frihetsfølelse og er en utmerket måte å lære seg grunnleggende flyferdighet. Flyelever i forsvaret med seilflyerfaring utmerker seg ofte i sin tekniske forståelse og flyvning. Om du heller vil ha en motor i front og mulighet til å ta med passasjerer i inn- og utland, så er småflysertifikat din greie. Du kan i etterkant utvide dine rettigheter til å fly akro-, mørke-, og slepeflyvning m.m. Dette er også første steg på veien mot en karriere som pilot.

Se under for de forskjellige sertifikatene vi tilbyr, samt kostnadene.

AdobeStock_301369825.jpeg

SAILPLANE PILOT
LICENCE (SPL)

FLYLINJA.jpeg

LIGHT AIRCRAFT PILOT LICENCE
(LAPL-A)

Flylinja.jpeg

PRIVATE PILOT LICENCE
(PPL-A)

Ikke heeeeeelt klar for å søke enda?

Følg oss på sosiale medier!

  • Instagram
  • Facebook
  • Spotify
  • YouTube
  • TikTok
Registrer deg for å holde deg oppdatert på søknadsfrister og events

Takk! Du hører fra oss når det skjer noe viktig!

IMG_7396-2.jpg

Hemsedal

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil kose seg foran peisen med en god bok.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For de som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra.

Slik bor du

Velkommen inn i folkehøyskolebobla!

Her bor vi, spiser, ler, gråter, leker og lærer - i et unikt fellesskap.

DSC04087.jpg

Fra kr 116 300,-*
sertifikat kommer i tillegg

En linje i samarbeid med:

15-DSC03500_edited.jpg

Linjelærer

Audun Kristiansen

Audun er irriterende god i mye forskjellig, og skolen nyter særlig godt av hans kompetanse innen flyving, idrett og musikk. Med sin faglige allsidighet er Audun som skapt for jobbe på Stavern folkehøyskole, og at han vokste opp på campus understreker vel bare poenget.

Høsten 2006, etter en Bachelor i idrett og friluftsliv i Norge og Australia og jobb ved Nordfjord fhs, kom Audun hjem til Stavern. Etter mange år som idrettslærer, er Audun nå mest opptatt med å hjelpe elevene å virkeliggjøre flydrømmen, en hobby han selv har hatt siden 2002.

Dette sier elevene om Audun:

  • Audun er en blid, hyggelig og energisk lærer

  • Han er flink til å lære fra seg, og gjøre andre gode.

  • Audun skaper god stemning rundt seg!

  • Boblepodden
bottom of page