top of page
IMG_2141.jpg

SEILFLY - MOTORFLY

FLYLINJA

Om linja

Drømmer du om å bli pilot?

Hos oss kan du leve ut drømmen og ta flysertifikat!

På skolen vil vi trene i flysimulator og jobbe oss igjennom teorien til de ulike sertifikatene; SPL, PPL(A) og LAPL(A). Praktisk flyvning blir gjennomført i samarbeid med Sandefjord Flyklubb på Torp og Rikssenteret for seilflyvning på Starmoen. Om du sikter mot en karriere som pilot, eller ønsker å ha flyvning som hobby, så er du hjertelig velkommen til å starte reisen sammen med oss på Flylinja!  

I tillegg til undervisning i teori og praktisk flyvning vil du få simulatortrening både på seilfly og motorfly. Vi vil møte trafikkflygere og tidligere jagerpiloter og høre spennende historier fra et yrkesliv, i og over skyene. Bush-flygere fra MAF vil fortelle om sitt viktige nødhjelpsarbeid på ulike kontinenter, og så får du oppleve folkehøyskole på sitt beste sammen med 100 andre elever hvor dere får utfordret dere i et mangfold av valgfag, og skape vennskap og erfaringer for livet.

Scroll nedover for å lese mer om linjen og de forskjellige sertifikatene vi tilbyr på Flylinja.

Kostnaden på linja vil variere i henhold til hvilket sertifikat du ønsker å ta.

DSC03507.jpg

FLYGETELEFONI
FLYGETEORI
METEOROLOGI
NAVIGASJON
SIMULATORTRENING
FLYGETRENING
FLY- OG MOTORLÆRE

LOVER OG BESTEMMELSER
OVERLEVELSESKURS
MODELLFLY
BESØKE TÅRN OG HANGAR
BESØK AV MAF
AKTIVITETER MED HELE SKOLEN
VARIERENDE VALGFAG

Fagplan

Luftfarten er inne i en spennende utvikling mot en mer bærekraftig fremtid. Elektriske småfly vil i årene som kommer gjøre sin entré på flere flyskoler, og det blir spennende å se når el-flyene durer i gang på det norske kortbanenettet. Flygere er en nødvendighet innen samferdsel, forsvar, helse og bistand. Vi ønsker å gi deg kunnskap om utvikling og muligheter innen både luftsport og luftfart. Elevene våre kan ha helt ulike ambisjoner som trafikk, hobby, ambulanse, eller bush-flyver. Målet vårt er å gi deg et spennende læringsmiljø, og hjelpe deg mot din flyverdrøm.

Valg av cockpit

Seilflyvning byr på rå naturopplevelser, en enorm frihetsfølelse og er en utmerket måte å lære seg grunnleggende flyferdighet. Flyelever i forsvaret med seilflyerfaring utmerker seg ofte i sin tekniske forståelse og flyvning. Om du heller vil ha en motor i front og mulighet til å ta med passasjerer i inn- og utland, så er småflysertifikat din greie. Du kan i etterkant utvide dine rettigheter til å fly akro-, mørke-, og slepeflyvning m.m. Dette er også første steg på veien mot en karriere som pilot.

Se under for de forskjellige sertifikatene vi tilbyr, samt kostnadene.

AdobeStock_301369825.jpeg

SAILPLANE PILOT
LICENCE (SPL)

FLYLINJA.jpeg

LIGHT AIRCRAFT PILOT LICENCE
(LAPL-A)

Flylinja.jpeg

PRIVATE PILOT LICENCE
(PPL-A)

311155854_499790992086288_5693869886584390931_n.jpg

SKANDINAVIA, PARIS & LONDON, PORTUGAL, SØR-AFRIKA 

Velg studieturen din selv!

Studieturene på Stavern folkehøyskole gir deg helt unike erfaringer og opplevelser. 

Motorflyelevene kan bytte ut studieturen med en treningscamp og navigasjonsturer, og dermed redusere totalkostnaden på sertifikatet.

Slik bor du

Velkommen inn i folkehøyskolebobla!

Her bor vi, spiser, ler, gråter, leker og lærer - i et unikt fellesskap.

DSC0347411.jpg

Fra kr 120 000.-*
sertifikat kommer i tillegg

Audun.JPG

Audun Kristiansen

Linjelærer Flylinja

Audun er et naturtalent når det kommer til det meste, og han er irriterende god. Heldigvis er han flink til å lære fra seg og gjøre andre gode også. Han skaper godt humør rundt seg, både blant elever og kollegaer. Audun har en bachelor i idrett og friluftsliv fra Høyskolen i Agder og University of South Australia.

Han har hatt PPL-sertifikatet siden 2002.

Audun har jobbet som lærer i folkehøyskolen i 15 år.

En linje i samarbeid med:

bottom of page