top of page

Aksjonsuke på Stavern folkehøyskole!

Updated: Apr 26, 2023

Det er nå samlet inn over 100 000 kroner til sammen!

Det er fullt mulig å bidra på årets Spleis. (stenger 30. april 2023)Hvert år arrangerer elevene på Stavern folkehøyskole en aksjonsuke. Denne uken jobber de ute i lokalsamfunnet, har basar og aksjonsløp for å samle inn penger forskjellige organisasjoner.

I år vil de innsamlede midlene i aksjonsuka gå uavkortet til Misjonsalliansen sitt arbeid i Ecuador og Vietnam og Hope Through Action i Sør-Afrika.


DUGNAD Vi er så heldige at lokalsamfunnet i Stavern bruker elevene hvert år til forefallende arbeid, både ute og inne. Vi fikk til og med så mange henvendelser at vi til slutt ikke kunne ta i mot alle jobbene. Her fikk elevene bidra med å male hus, rake hager, vaske vinduer og annet forskjellig arbeid.

Midlene samlet inn disse dagene går til Misjonsalliansen sitt arbeid for inkluderende utdanning i Ecuador og Vietnam. Misjonsalliansen og deres arbeid for inkluderende utdanning i Ecuador og Vietnam har i flere år stått vår skole nær. Utdanning er et av de viktigste virkemidlene for å bekjempe fattigdom, og vi vil være med å sørge for utdanning til noen av verdens mest sårbare, nemlig barn med nedsatt funksjonsevne. I Ecuador støtter vi Misjonsalliansens dagsenter for barn med spesielle behov, Centro Creer. I Vietnam støtter vi Misjonsalliansen arbeid for mer inkluderende skoler. https://misjonsalliansen.no/vartarbeid


AKSJONSLØPET Lørdag arrangerte Stavern folkehøyskole et 30 minutters innsamlingsløp på tunet. Elever og ansatte skaffer seg sponsorer som enten gir et fast beløp, eller et beløp per runde. På skolens studietur til Sør-Afrika besøkte elevene flere ressurssenter i Paarl-distriktet, en drøy time fra Cape Town. Disse sentrene driftes av Hope Trough Action og fokuserer på å hjelpe barn og unge i townshipen med å skape en konstruktiv hverdag. Pga stengte skoler under Covid-19 henger mange barn etter i skolegangen, og sportssentrene har derfor tilrettelagt for mer leksehjelp i tillegg til de sportsaktivitetene de tilbyr etter skoletid. Her får barna oppleve mestringsfølelse, fellesskap og glede, samt utvikle gode verdier og en tro på egen fremtid. https://www.hopethroughaction.co.za/Comentários


bottom of page