top of page

En gang Fredtun -alltid Fredtun

I 2008 ble det etablert en ny linje på Fredtun folkehøyskole, det var Volontør Ecuador. Her skulle det være søkelys på bistandsarbeid og solidaritet. Muligheten tente noe i Mathias Slettholm fra Oslo og det endte med to skoleår i Stavern.

 

Mathias Slettholm med redd barna i bakgrunnen
Mathias Slettholm

-Det føles alltid rart å skulle prate om Stavern folkehøyskole, siden den for meg, aldri har hatt det navnet, men det er vel noe i ordtaket om at kjært barn har mange navn. Men det spiller ingen rolle egentlig, det viktigste er det jeg lærte, forteller Mathias Slettholm.

 

Skoleåret

Det var jaggu meg litt av en tid, oppholdet på Fredtun. For meg var det sosiale viktig, men i kombinasjon med det faglige, ble det gode og formative år for meg, det var en fin tid i Norges smilehull, Stavern. Det var såpass givende at jeg valgte å søke om å bli ett år til som stipendiat. Jeg fikk plassen på teaterlinja, det ble et utfordrende og gøyalt år. Kombinasjonen av fagene som elev og stipendiat kan lett oppsummeres i jobben jeg har i dag.

 

Nytteverdi

I dag jobber Mathias i «Redd Barna» som Utviklingspolitisk rådgiver, er leder for KrFs internasjonale utvalg og har tidligere vært praktikant ved den norske ambassaden i Budapest. Han har også vært Politisk rådgiver for SOS-barnebyer.

–Det er utrolig mange situasjoner man kommer oppi når en jobber i denne bransjen, ofte må man plutselig stå på en scene og presentere. Jeg fikk den tryggheten fra Fredtun, fra en relativt nybygd Teatersal, i det bygget vi kalte "Sossheim" men som i dag heter Vestly, mimrer Mathias.

 

Skjellsettende inntrykk

Som elev på Volontør Equador fikk vi reise ut til slummen i Guayaquil, den største byen i Equador. Det var skjellsettende å se fattigdommen med egne øyne erfare og forstå bedre hvorfor verden er så urettferdig. Der fikk vi noe å tenke på alle sammen! Det ble seks uker med sterke inntrykk og gleden ved å kunne gjøre en forskjell var stor.

 

Veien videre

–Etter det året forstod jeg at jeg måtte gjøre noe selv, og bestemte meg for å studere utviklingspolitikk på Universitetet i Oslo. Etterpå ble det London School of Economics and Political Science. Nå jobber jeg med å sikre at flest mulig barn i verden får gå på skole. Jeg føler egentlig at min karriere starta i Ecuador, så takk til Fredtun for det, avslutter en blid Mathias.

Comments


bottom of page