top of page

Varige spor - i kunsten og i livet

Året som elev ved Stavern folkehøyskole viste seg å være starten på et eventyr hvor gryende hobby ble til levevei. Nå jobber Anita Rasmussen med noen av Norges mest attraktive oppdragsgivere innen kunst og design.
Anita Rasmussen fra Båstad var elev ved Stavern folkehøyskole, den gang Fredtun, skoleåret 1995-96. I dag er hun kjent under kunstnernavnet Anita Sletten. Blant Anitas oppdragsgivere finner vi Halvor Bakke, Magnor glassverk, Bohus, Norsk dun, Multitrend og Hyttefeber. Anita har også et eget galleri, har nettbutikk (www.nordicwild.no) og holder malerkurs.

 Trygve Skaug mottar her et portrett malt av Anita. Begge er tidligere elever ved Stavern folkehøyskole!

Veien til Anitas suksess har gått gjennom utdanning som grafisk designer og billedkunstner, fra studiesteder som Stavanger, Paris og Birmingham. Konseptet Nordicwild så sitt lys første gang under Oslo Design Fair. Det var ingen ringere enn maleren Vebjørn Sand som rådet Anita til å stille ut der, men det var altså i Stavern det hele startet.

 

At Anita havnet i Stavern handlet om at det var her fant hun en kunstlinje hvor hun kunne utforske sin interesse for kunst og design, en hobby hun hadde arvet fra sin egen far. At Stavern ligger vakkert til ved sjøen, og har et kjent og aktivt kunstmiljø, var naturligvis en fordel ved valg av skole.

 

Når Anita møtte opp på tunet, var spenningen stor. Det tok ikke lang tid før det skulle vise seg at her var det mye annet enn kunsten som også ble viktig. Anita forteller at hun ble godt tatt imot av skolens ansatte, og det tok ikke lang tid før hun ble en del av det hun selv omtaler som et «herlig fellesskap». Av spesielt gode minner trekker Anita frem kreative elevkvelder og en spennende studietur med buss rundt i Europa.


 Av faglige minner trekker Anita fram at elevene på linja var tidlig ute med sjangeren Street Art, hvor de fikk tillit og frihet til å sette sitt preg på betongen i nærmiljøet. Generelt fikk Anita prøve seg på mange forskjellige metoder og teknikker, og året i Stavern fikk stor betydning for videre valg og retning. Det skulle etter hvert vise seg at det å ta i bruk elementer fra naturen skulle bli et varemerke for flere av Anita sine prosjekter.

 

Anita går inn for landing med å understreke at det aller viktigste hun sitter igjen med etter et år i Stavern var hvordan skoleåret som helhet utgjorde en forskjell i hennes liv. «Hvis jeg hadde vært 19 år nå, ville jeg garantert gjort det samme om igjen», avslutter Anita.

 

 

Stavern folkehøyskole har i dag ingen egen kunstlinje, men vi har en rekke valgfag innen kunst og håndverk. Her kan elevene få boltre seg med mye av det samme som Anita gjorde når hun var elev. Skolen har flere linjer som er nettopp er tiltenkt å kunne være starten på en vellykket yrkeskarriere.

Comments


bottom of page