top of page

Slik søker du

Skolene starter opptak av elever fra 1. februar og tar inn elever fortløpende til skolestart i august, eller til det er fullt. For å sikre deg plass lønner deg seg å søke tidlig.

P1010553-2.jpg

Slik sender du søknaden din

Velg linjen du ønsker å gå på og fyll ut et enkelt søknadsskjema. Du vil få svar på søknaden din

1. februar. Dersom du søker etter 1. februar vil du få fortløpende svar frem mot skolestart i august. 

Ingen opptakskrav

Vi har ingen opptakskrav, men verdsetter og vektlegger din motivasjon. Du trenger ikke generell studiekompetanse for å gå på folkehøgskole.

Hvis du kommer inn, har du selvfølgelig mulighet til å takke nei til plassen. Takker du ja, blir du bedt om å betale et innmeldingsgebyr på 2700 kroner for å bekrefte plassen din.

Du kan lese mer om kostnader for hver enkelt linje her

Rett til støtte fra lånekassen

Du kan få støtte av lånekassen for ditt år hos oss. 

DETTE TRENGER DU TIL SØKNADEN

Du trenger ikke noe spesielt for å søke om lån og stipend fra Lånekassen, men husk å søke så tidlig som mulig! Lånekassen behandler søknaden straks den er sendt inn, men utbetalingen starter ikke før du har møtt opp på første skoledag.

Om du har sendt søknad, men har valgt feil skole, feil linje eller har byttet skole eller linje, må du sende en ny søknad.

NÅR KAN JEG SØKE?

Det lønner seg å søke tidlig slik at du er sikker på at du får pengene til studiestart. Muligheten for å søke om støtte for høstens undervisningsår åpner vanligvis i starten av mai. Du kan søke for hele skoleåret, og behøver ikke søke en gang per semester (høst og vår).

Søk om lån og stipend fra Lånekassen

TILBAKEBETALING

Lånet fra Lånekassen er rentefritt mens du går på folkehøgskole, og også om du går videre på universitet eller på høyskole. Du begynner først å betale tilbake på lånet når du er ferdig med utdannelsen din.

bottom of page