top of page

Fra Blålys 112 Til Politihøgskolen

Updated: May 22, 2023

Nora Håvik (23) visste at hun ønsket å jobbe i blålysetaten når hun gikk på videregående men hadde ingen klar visjon for hvilken retning hun ønsket å gå. Hun ble tipset om Blålys 112 på Stavern folkehøyskole og kontaktet derfor linjelærer Fredrik Hovden som satte henne i kontakt med en tidligere elev, dette viste seg å bli starten på Noras karriere.


Midt i eksamensperioden befinner Nora seg i et møterom på Politihøgskolen i Bodø.


"Når jeg startet på Stavern folkehøyskole var jeg i tvil om hvilken retning jeg skulle gå, Blålys 112 ble den perfekte linjen for meg- det var krystall klart at jeg skulle bli politi"Hva gjorde at du raskt dannet en mening om veien videre?


"Først og fremst ble jeg veldig godt informert om de ulike retningen, det var tydelig for meg at Fredrik hadde lang erfaring og var engasjert for faget- noe som inspirerte meg! Når jeg leste ordet blålys ble jeg redd for at det var en ren "politilinje" men vi samarbeidet med Røde Kors, Ambulansetjenesten, Poligihøgskolen, redningshelikopteret og mange andre etater. Dette gir et totalinntrykk og gjør det enklere å ta riktig valg for veien videre".


Er det noe fra året du har kunnet tatt med deg inn til Politihøgskolen?


"Terskelen og redselen for å møte nye mennesker har blitt mer eller mindre eliminert, jeg fikk erfare hvordan det var å bo med mennesker jeg aldri har møtt før. Samarbeidet, åpenheten, aksept for å være forskjellige. Møtet med andre mennesker har blitt mer interessant og enklere".Hva husker du best fra året på Stavern folkehøyskole?


"Jeg sitter med mange gode minner fra året, spesielt når vi var på seiltokt med Christian Radich. På den turen var jeg sjøsyk store deler av tiden, men jeg fikk oppleve hvor godt klassen tok vare på meg. Vi var sammen på en seilbåt hvor alle måtte bli sett og hørt". Jeg savner året på Stavern folkehøyskole og er veldig fornøyd med hvor jeg er i livet akkurat nå. "Comments


bottom of page